3 Ağustos 2021 Salı

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi

 

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 200 gram kıyma
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Arası için

  • 1 büyük boy patates
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

    Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım.
  • Tuzlu suya bırakıp 15 dakika acısının çıkmasını bekleyelim.
  • Patlıcanları peçeteyle kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  • Patatesi yuvarlak doğrayıp kızartalım.
  • İç harcı için tavaya soğanımızı alıp kavuralım. Kıymayı ilave edelim.
  • Güzelce kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
  • En son doğradığımız domatesleri ve salçaları ilave edip kavuralım.
  • Baharatları ilave edip ocaktan alalım.
  • Fırın kabımıza patlıcanları kenarlarından taşacak şekilde görseldeki gibi dizelim.
  • Kıymalı harcı altına yayalım.
  • Üzerine kızarttığımız patatesleri ve dilimlediğimiz domatesleri ilave edip kapatalım.
  • Sosu için salça ve suyu karıştırıp tuzunu ilave edelim.
  • Patlıcanların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder