Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 200 gram kıyma
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
Arası için
- 1 büyük boy patates
- Karabiber
- Toz biber
- Tuz
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım.
- Tuzlu suya bırakıp 15 dakika acısının çıkmasını bekleyelim.
- Patlıcanları peçeteyle kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
- Patatesi yuvarlak doğrayıp kızartalım.
- İç harcı için tavaya soğanımızı alıp kavuralım. Kıymayı ilave edelim.
- Güzelce kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
- En son doğradığımız domatesleri ve salçaları ilave edip kavuralım.
- Baharatları ilave edip ocaktan alalım.
- Fırın kabımıza patlıcanları kenarlarından taşacak şekilde görseldeki gibi dizelim.
- Kıymalı harcı altına yayalım.
- Üzerine kızarttığımız patatesleri ve dilimlediğimiz domatesleri ilave edip kapatalım.
- Sosu için salça ve suyu karıştırıp tuzunu ilave edelim.
- Patlıcanların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder