3 Ağustos 2021 Salı

Pratik Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

 Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine sıvı yağımızı alalım. Bu aşamada dilerseniz tereyağı da ilave edebilirsiniz.
  • Yağımızın üzerine salçamızı ilave edelim ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • Üzerine pul biber, nane ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından suyumuzu da ekleyip karıştırarak kapağını yarı açık olacak şekilde kapatalım ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra üzerine arpa şehriyeyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • Çorbamızı ara ara karıştırarak kısık ateşte 15 – 20 dakika pişme
  • ye bırakalım.
  • Şehriyeleri yumuşayan çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder