Patlıcan Reçeli (Kirece Yatırmadan) Tarifi
Malzemeler
- 1 kg küçük patlıcan
- 1 kg toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon suyu
Yapılışı
- Patlıcanları yıkadıktan sonra kabuklarını tamamen soyalım. Hiç kabuk kalmayacak şekilde. Daha sonra geniş bir kabın içerisine kabart karbonat ve tuzu alalım.
- Yeteri miktarda su ilave edip karıştırdıktan sonra patlıcanları suyun içerisine alalım suyun yüzeyine çıkmamaları için bir tabak kapatıp bir gece boyunca bu şekilde bekletelim.
- Ertesi gün patlıcanları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alalım üzerlerine geçecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayalım.
- Haşladığımız patlıcanları bir süzgece alalım. Uygun bir tencerenin içerisine şeker su ve tereyağını ilave edelim eriyene kadar karıştıralım.
- Şerbet kaynamaya başladığında patlıcanların şerbeti daha iyi çekmesi için patlıcanları bir kaç yerine bıçakla kesikler atalım.
- Üzerlerine tabak kapatalım, orta kısık ateşte 2 saat kaynatalım. Ara ara karıştıralım. Son yarım saat 1 çubuk tarçın ilave edelim.
- Ocaktan almadan limon suyunu sıkıp 10 dakika kaynatalım ve ocaktan alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder