Patlıcan Reçeli (Kirece Yatırmadan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg küçük patlıcan
  • 1 kg toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu

    Yapılışı

  • Patlıcanları yıkadıktan sonra kabuklarını tamamen soyalım. Hiç kabuk kalmayacak şekilde. Daha sonra geniş bir kabın içerisine kabart karbonat ve tuzu alalım.
  • Yeteri miktarda su ilave edip karıştırdıktan sonra patlıcanları suyun içerisine alalım suyun yüzeyine çıkmamaları için bir tabak kapatıp bir gece boyunca bu şekilde bekletelim.
  • Ertesi gün patlıcanları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alalım üzerlerine geçecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayalım.
  • Haşladığımız patlıcanları bir süzgece alalım. Uygun bir tencerenin içerisine şeker su ve tereyağını ilave edelim eriyene kadar karıştıralım.
  • Şerbet kaynamaya başladığında patlıcanların şerbeti daha iyi çekmesi için patlıcanları bir kaç yerine bıçakla kesikler atalım.
  • Üzerlerine tabak kapatalım, orta kısık ateşte 2 saat kaynatalım. Ara ara karıştıralım. Son yarım saat 1 çubuk tarçın ilave edelim.
  • Ocaktan almadan limon suyunu sıkıp 10 dakika kaynatalım ve ocaktan alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder