Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 4 adet patlıcan
- 3 adet sivri yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet patates (İsteğe bağlı eklenebilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Öncelikle patlıcanı küp küp doğrayın tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta biberleri ve domatesleri küçük doğrayın. Fırın kabının içine önce patlıcanları yerleştirelim.
- Üstüne kuşbaşı etlerinizi yerleştirin (Ben kavurma eti kullandım) daha sonra sırayla biberleri, domatesleri salçalarI, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsağı, baharatları ekleyin ve fırın kabının içinde malzemeleri harmanlayın.
- Üzerine tereyağı küçük parçalar halinde üstüne yerleştirin. Islatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı tepsinin üstüne serin.
- Etler yumuşayıncaya kadar 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sonra kağıdı alın üstü kızarana kadar tekrar fırına verin. Afiyet olsun.
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder