9 Ağustos 2021 Pazartesi

Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates (İsteğe bağlı eklenebilir)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Öncelikle patlıcanı küp küp doğrayın tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta biberleri ve domatesleri küçük doğrayın. Fırın kabının içine önce patlıcanları yerleştirelim.
  • Üstüne kuşbaşı etlerinizi yerleştirin (Ben kavurma eti kullandım) daha sonra sırayla biberleri, domatesleri salçalarI, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsağı, baharatları ekleyin ve fırın kabının içinde malzemeleri harmanlayın.
  • Üzerine tereyağı küçük parçalar halinde üstüne yerleştirin. Islatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı tepsinin üstüne serin.
  • Etler yumuşayıncaya kadar 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sonra kağıdı alın üstü kızarana kadar tekrar fırına verin. Afiyet olsun.
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder