Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak (Uç yaprağı)
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım bağ maydanoz
- 2 yada 3 dal dereotu
- Yeteri kadar tuz
- 1 limon suyu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yıkanmış pirince ince doğranmış soğanı (robottan da geçirebilirsiniz) maydanoz dereotu ince kıyım olacak ve diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz harcımız çığ den olacak.
- Yapraklarımız tuzluysa yıkayalım tuzu gitsin. 1 tane yaprak alalım serelim 1 çay kaşığı iç harçtan bas kısmına koyalım yanlardan kıvıralım az bastan başlayarak sıkıca yaprak ucuna doğru saralım.
- Sardığımız yaprakları uygun bir tencereye dizelim. Üstünü geçmeyecek kadar su koyalım. 20 dakika ocak orta ateşte pişirelim.
- Sonra 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üstüne. 40 dakika altını kısık ateşte kapağını açmadan pişirelim. Ilık yada soğuk servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder