9 Ağustos 2021 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yaprak (Uç yaprağı)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yada 3 dal dereotu
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 limon suyu

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Yıkanmış pirince ince doğranmış soğanı (robottan da geçirebilirsiniz) maydanoz dereotu ince kıyım olacak ve diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz harcımız çığ den olacak.
  • Yapraklarımız tuzluysa yıkayalım tuzu gitsin. 1 tane yaprak alalım serelim 1 çay kaşığı iç harçtan bas kısmına koyalım yanlardan kıvıralım az bastan başlayarak sıkıca yaprak ucuna doğru saralım.
  • Sardığımız yaprakları uygun bir tencereye dizelim. Üstünü geçmeyecek kadar su koyalım. 20 dakika ocak orta ateşte pişirelim.
  • Sonra 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üstüne. 40 dakika altını kısık ateşte kapağını açmadan pişirelim. Ilık yada soğuk servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder