Patlıcan Yemeği (Etsiz) Tarifi
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve uzunlamasına ortadan iki keselim.
- Uzunlamasına kestiğimiz patlıcanlarımızı da iri küpler halinde doğrayalım.
- Patlıcanlarımızın acısının çıkması ve kararmaması için derin bir kase içerisine suyu alalım, üzerine tuzumuzu ekleyelim.
- Doğradığımız patlıcanları da kasenin içerisine ilave edelim ve 15 dakika kadar bekletelim.
- Uygun bir tencere içerisine zeytinyağı ve tereyağımızı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra yemeklik doğradığımız soğanları, doğradığımız sarımsak ve yeşil biberleri de ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
- Salçalarımızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Domateslerimizi yemeklik doğrayalım ve tenceremize ekleyelim. Üzerine pul biber ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra karıştıralım.
- Patlıcanlarımızı tuzlu su içerisinden alalım ve onları da tenceremize ekleyelim.
- Suyumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve yemeğimizi pişmeye başlayalım. Yemeğimizi kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlarımız yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 25 dakika içerisinde benim yemeğim pişti. Siz kontrol ederek patlıcanlarınız yumuşadıktan sonra ocaktan almalısınız. Eğer yemeğiniz sulu olsun istiyorsanız tekrardan su ekleyebilirsiniz.
- Pişen patlıcan yemeğimiz servise hazır. Dilerseniz üzerine doğranmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder