Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 ,5 su bardağı toz şeker (Azaltabilirsinz)
- 1 yumurta (Bütün olarak kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 kutu krema (200ml) veya 3 yemek kaşığı labne (Bunlar yoksa yerine ️1 paket toz krem şantide kullanabilirsiniz kremşanti kremamızı koyulaştırırsa biraz soğuk sütle akıcı kıvama getirebilirsiniz
- 4 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 paket yulaflı bisküvi rondodan kum haline getirilecek
- Veya dilediğiniz çeşit bisküvi de kullanabilirsiniz
- Üzeri için dilediğiniz şeyleri kullanabilirsiniz
Portakallı Haşhaşlı Magnolia Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvilerimizi rondodan kum haline getiriyoruz.
- Ardından tenceremize unu ,nişastayı, yumurtayı, toz şekerini alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan 1 litre sütümüzü ilave ediyoruz. Hiç topak kalmayınca tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.
- Koyulaşan muhallebiye tereyağını ,vanilyayı ve portakal kabuğunu rendeliyoruz .
- Tekrar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz.
- Tenceremizi tezgahın üzerine alıyoruz.
- 1 kutu kremamızı veya labneyi veya toz krem şantiyi hangisini kullanacaksınız ilave ediyoruz.
- Mikserle 5 -6 dakika çırpıyoruz.
- En son haşhaş ilave ediyoruz bir kez daha karıştırıyoruz.
- Bardaklarımıza kum halindeki bisküvimizden 2 tatlı kaşığı koyuyoruz boş bir bardakla bisküvilerin üzerine baskı yapıp düzgünlük sağlıyoruz.
- Ardından portakallı haşhaşlı magnolia dan bir kepçe kadar bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Tekrar üzerine bisküvi tekrar üzerine magnolia ile devam ediyoruz.
- Muhallebimiz ve bardakarımız bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.
- Bardakların büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre kişi sayısı azalıp veya çoğalabilir. Harika bir tatlı oluyor💯 deneyip beğenmeniz dileğiyle🤗 deftere kaydetmeyi unutmayın👍. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder