5 Ağustos 2021 Perşembe

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Marinesi için;

  • 800 gram tavuk göğüs
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 4-5 yemek kaşığı soya sosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sebzeli kısım için;

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet etli yeşil biber
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 adet etli sarı biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü jülyen şeklinde doğranır (ince uzun).
  • Marineme için uygun bir kaba alınır.
  • Rendelenmiş sarımsak, soya sosu, sirke, zeytinyağ ve baharatlar eklenir ve güzelce harmanlanır.
  • Üzeri streçlenip 2 saat buzdolabında bekletilir.
  • Biberlerde tavuklar gibi jülyen doğranır.
  • Soğan piyazlık doğranır.
  • Marine olan tavuklar buzdolabından çıkartılır.
  • Ocağa uygun bir tava koyulur ve kızdırılır.
  • Yağ ilavesi yapmadan tavuklar kızartılır.
  • Kızaran tavuklar bir tabak içersine alınır.
  • Aynı tava içersine a zeytinyağ ve tereyağ eklenir.
  • Önce soğanlar 1 dk kadar sotelenir.
  • Daha sonra biberler eklenir ve az daha sotelenir.
  • Ben sebzeleri az diri bırakıyorum, bu şekilde daha lezzetli oluyor.
  • Son olarak sebzelere 1 yemek kaşığı kadar soya sosu ve karabiber ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra, kızarmış tavukları ekliyorum.
  • 2-3 tur daha karıştırıp ocaktan alıyorum.
  • Yanına pirinç pilavı yada makarna ile harika oluyor 🥰🥰.
  • Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… 🌼🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder