Pratik Hindistan Cevizli Pasta Tarifi

 

Pratik Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata, 60 gram bitter çikolata)

    Pratik Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
  • Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  • Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için, kremşantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
  • Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Biz çikolatanın 100 gramını sütlü, 60 gramını bitter çikolata kullandık.
  • Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder