Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 fincan bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 Adet orta boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 adet kuru patlıcan
- 6 adet kuru biber
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber nane
Pişirmeden Önce Üzerine Sos İçin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi Yapılışı
- Dolmalık kuru biber ve patlıcanları önce yıkıyoruz.
- Tencereye su koyup kaynatalım içine halepleri atıp biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan kuruları sudan çıkaralım ve soğuması için kenara alıyoruz.
- Dolmaların içini yapalım pirinci bulguru yıkayıp geniş kabın içine alıyoruz üzerine ince doğradığımız soğanları maydanozu dereotunu koyalım.
- Diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz dolmaları yarıya kadar iç malzemesinden koyup ağız kısmına ister domates yada ağzını büzerek tencereye yerleştiriyoruz.
- Ayrı bir sos tavasında sıvı yağ ve salçayı biraz kavuralım dolmaların üzerine dökelim.
- Soğanları soyup tüm olarak dolmaların arasına yerleştirdikten sonra kaynar su koyup pişmeye bırakalım suyu dolmaların yarısına gelecek kadar koyalım.
- Pişen dolmaları 10 dakika kadar sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder