Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi

 

Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 adet kuru patlıcan
  • 6 adet kuru biber
  • 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber nane

Pişirmeden Önce Üzerine Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

    Zeytin Yağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Halep) Tarifi Yapılışı

  • Dolmalık kuru biber ve patlıcanları önce yıkıyoruz.
  • Tencereye su koyup kaynatalım içine halepleri atıp biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşlanan kuruları sudan çıkaralım ve soğuması için kenara alıyoruz.
  • Dolmaların içini yapalım pirinci bulguru yıkayıp geniş kabın içine alıyoruz üzerine ince doğradığımız soğanları maydanozu dereotunu koyalım.
  • Diğer malzemelerle birlikte karıştırıyoruz dolmaları yarıya kadar iç malzemesinden koyup ağız kısmına ister domates yada ağzını büzerek tencereye yerleştiriyoruz.
  • Ayrı bir sos tavasında sıvı yağ ve salçayı biraz kavuralım dolmaların üzerine dökelim.
  • Soğanları soyup tüm olarak dolmaların arasına yerleştirdikten sonra kaynar su koyup pişmeye bırakalım suyu dolmaların yarısına gelecek kadar koyalım.
  • Pişen dolmaları 10 dakika kadar sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder