26 Ağustos 2021 Perşembe

Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi

 

Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 tane instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı ruşeym 

    Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yoğurma kabımıza su ve mayamızı koyup mayamızı eritiyoruz ve 10 dk kadar bekliyoruz.
  • Ardından zeytinyağını ekliyoruz, unumuzu kontrollü bir şekilde yoğurma kabımıza boşaltıyoruz ( ben 3. 5 su bardağı kullandım unun markasına göre değişebilir siz eksik veya fazla da koyabilirsiniz yeter ki hamur çok katı olmasın).
  • Unumuzu da ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı ruşeymi ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ele yapışan bir hamur olucak ama o kadar da yapış yapış değil kulak memesi kıvamından bir tık daha yumuşak.
  • Hamurumuzu yoğurup üzerine streç ile sarıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamur mayalandıktan sonra tezgaha ya da yine kabın içinde ellerimizi ıslatarak tekrar yoğurup istediğimiz şekli verelim ben yuvarlak yaptım.
  • Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsimize alalım.
  • Hamurumuzu üzerine fırça yardımıyla her yerine su sürelim.
  • Fırınımızın içine yanmaz bir kaba bir miktar su koyuyoruz ki ekmeğimiz yumuşak olsun bu püf noktası 200° fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyoruz
  • Fırından fırına yine değişiklik olabilir kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Ekmeğimiz piştikten sonra fırından çıkartıp bir beze sarıyoruz ilk başta ekmeğimizin üstü sert olacaktır fakat beze sarınca yumuşacık olacak 🥣☺️Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder