Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- 1.5 çay bardağı ılık su
- 1 tane instant kuru maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı ruşeym
Ruşeymli Bebek Ekmeği Tarifi Yapılışı
- İlk önce yoğurma kabımıza su ve mayamızı koyup mayamızı eritiyoruz ve 10 dk kadar bekliyoruz.
- Ardından zeytinyağını ekliyoruz, unumuzu kontrollü bir şekilde yoğurma kabımıza boşaltıyoruz ( ben 3. 5 su bardağı kullandım unun markasına göre değişebilir siz eksik veya fazla da koyabilirsiniz yeter ki hamur çok katı olmasın).
- Unumuzu da ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı ruşeymi ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ele yapışan bir hamur olucak ama o kadar da yapış yapış değil kulak memesi kıvamından bir tık daha yumuşak.
- Hamurumuzu yoğurup üzerine streç ile sarıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha ya da yine kabın içinde ellerimizi ıslatarak tekrar yoğurup istediğimiz şekli verelim ben yuvarlak yaptım.
- Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsimize alalım.
- Hamurumuzu üzerine fırça yardımıyla her yerine su sürelim.
- Fırınımızın içine yanmaz bir kaba bir miktar su koyuyoruz ki ekmeğimiz yumuşak olsun bu püf noktası 200° fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyoruz
- Fırından fırına yine değişiklik olabilir kontrollü bir şekilde pişirin.
- Ekmeğimiz piştikten sonra fırından çıkartıp bir beze sarıyoruz ilk başta ekmeğimizin üstü sert olacaktır fakat beze sarınca yumuşacık olacak 🥣☺️Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder