26 Ağustos 2021 Perşembe

Yumuşacık Soslu Kek Tarifi

 

Yumuşacık Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

    Yumuşacık Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  • Bir kapta kakao, vanilya, süt, sıvı yağ ve 1 su bardağı şeker çırpılır, şeker eriyince bu sostan 1 su bardağı ayrılır, kalan sos kenarda bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve kalan yarım su bardağı şeker iyice çırpılır.
  • Kenara ayırdığımız sos azar azar dökülerek bir yandan da çırpılır.
  • En son kabartma tozu, un eklenerek çırpılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
  • Ben kek pişirirken önce alt ısıda en az 20 dakika sonra eğer sallanmıyor ise üst ısıyı açarak 10 dakika olacak şekilde pişiriyorum,.
  • Pişen kek beş dakika ıslak havlu üzerinde dinlendirilip ızgara üstüne ters çevrilir.
  • Ayırdığımız sos fırçayla her yerine gelecek şekilde batırılır, eğer birden dökerseniz sos yetmez ve kek kuru olur, soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra servis edilir, hemen servis etmeyecekseniz fanus ile kapatırsanız kurumaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder