Yumuşacık Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Yumuşacık Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Bir kapta kakao, vanilya, süt, sıvı yağ ve 1 su bardağı şeker çırpılır, şeker eriyince bu sostan 1 su bardağı ayrılır, kalan sos kenarda bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve kalan yarım su bardağı şeker iyice çırpılır.
- Kenara ayırdığımız sos azar azar dökülerek bir yandan da çırpılır.
- En son kabartma tozu, un eklenerek çırpılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
- Ben kek pişirirken önce alt ısıda en az 20 dakika sonra eğer sallanmıyor ise üst ısıyı açarak 10 dakika olacak şekilde pişiriyorum,.
- Pişen kek beş dakika ıslak havlu üzerinde dinlendirilip ızgara üstüne ters çevrilir.
- Ayırdığımız sos fırçayla her yerine gelecek şekilde batırılır, eğer birden dökerseniz sos yetmez ve kek kuru olur, soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra servis edilir, hemen servis etmeyecekseniz fanus ile kapatırsanız kurumaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder