8 Ağustos 2021 Pazar

Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi

 

Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük kabuğu soyulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi Yapılışı

  • Etleri düdüklü de tam 25 dakika pişirdim. Suyuyla beraber tavana aldım.
  • Suyunun bir kısmını çekene kadar pişirdim.
  • Ardından tereyağı, ince kıyılmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  • Soğan renk alınca domates ve baharatı ekleyin.
  • Biraz daha kavurun ve altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder