Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük kabuğu soyulmuş domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi Yapılışı
- Etleri düdüklü de tam 25 dakika pişirdim. Suyuyla beraber tavana aldım.
- Suyunun bir kısmını çekene kadar pişirdim.
- Ardından tereyağı, ince kıyılmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Soğan renk alınca domates ve baharatı ekleyin.
- Biraz daha kavurun ve altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder