2 Ağustos 2021 Pazartesi

Sebze Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tarifi

 

Sebze Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tüm tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Sadece un ilede yapılabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Sebze sotesi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet brokoli
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 adet mantar
  • Yarım çay bardağı su

    Sebze Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp süzelim ve uzunlamasına keserek ince dilimleyelim.
  • Soya sosu karabiber ve çok az tuzu karıştıralım ve fırça ile tavuk dilimlerinin her yerine sürelim üzerini kapatıp bir saat marine edelim.
  • Sebzeleri jülyen şeklinde doğrayalım.
  • Mantarlar ince doğrayalım.
  • Brokolileri çiçeklerinden ayıralım.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, jülyen doğranmış havuçları ekleyelim yüksek ateşte biraz kavuralım.
  • Mantarlar eklenir yüksek ateşte kavuralım.
  • Biberleri ekleyelim kavurmaya devam edelim yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte kapağı kapatıp 10-15 dakika arada karıştırarak pişirelim.
  • Tavukların kaplaması için, derin bir kaba süt, un, nişasta, sıvı yağ, tuz ve karbonat koyulur ve karıştırılır.
  • Marine edilmiş tavukları hazırladığımız sosun içine batıralım hertarafını sosladıktan sonra çıkaralım biraz süzdükten sonra tabağa koyalım.
  • Tavaya sıvı yağ koyalım ısıtalım ve kızgın yağda önlü arkalı kızartalım, kızarttığımız tavukları kağıt havlunun üzerine koyalım.
  • Servis tabağına tavukları alalım dilerseniz dilimleyebilirsiniz yanına sotelediğimiz sebzeleri yerleştirelim, tavukların üzerine dilerseniz limon sıkarak servis yapabilirsiniz 👌🏼😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder