Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 150-200 gram kemiksiz tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1-1.5 litre su

    Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Önce tavuğu haşlıyoruz. 1 bardak suyunu ayırıp tavuğu tiftikliyoruz.
  • İnce doğranmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu sıvı yağ ekleyerek uygun bir tencerede kavuruyoruz.
  • Altını kısıp unu ekliyoruz. İyice kavrulunca soğuk suyu tek seferde döküyoruz.
  • Tavuk suyunda ilave edip çırpıcıyla un açılana kadar karıştırıyoruz. Tavuk şehriyeyi ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Şehriyeler iyice pişince servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder