Kıymalı Kapalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar

Üstü İçin

  • Tereyağı

    Kıymalı Kapalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımız için kıymayı tavaya alalım rengi dönene kadar kavuralım ardından ince doğradığımız soğanları tereyağını ilave edelim.
  • Daha sonra tuzunu ve karabiberini de ilave edip soğanlar da iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra hamur için gerekli bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım, unu yine de dikkatli dökelim kıvam alınca bırakabiliriz ya da ekleyebiliriz.
  • 20 dakika kadar mayalandıralım daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ince uzun açalım. Ardından en altına kaşar üstüne iç harcımızdan uzunlamasına koyup yanlardan üste doğru hamuru kapatalım.
  • Daha sonra fırın tepsisine dizip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine tereyağı sürelim ve afiyetle yiyelim 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder