Şıhıl Mahşi Tarifi

 

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık kabak

İçi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Göz kararı maydanoz

Suyu İçin

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Kabakları Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Sosu İçin

  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber

    Şıhıl Mahşi Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızın içlerini oyup sıvı yağda kızartıyoruz ardından içini yapıyoruz tavamıza sıvı yağımızı koyup kıymamızı güzelce kavuruyoruz.
  • Ardından sırasıyla soğan nohut baharatlar ve son olarak maydanozu ilave edip altını kapatıyoruz kızarttığımız kabaklarımızın içlerine doldurup borcamımıza diziyoruz.
  • Ardından küçük sos tavasına sıvı yağ ve salçayı kavurup suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz ve borcamımıza dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
  • 180 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız tereyağlı toz biberimizi dökerek servis yapıyoruz afiyet olsun arkadaşlar 👌👌🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder