Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık kabak
İçi İçin
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Göz kararı maydanoz
Suyu İçin
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Kabakları Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Sosu İçin
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Şıhıl Mahşi Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızın içlerini oyup sıvı yağda kızartıyoruz ardından içini yapıyoruz tavamıza sıvı yağımızı koyup kıymamızı güzelce kavuruyoruz.
- Ardından sırasıyla soğan nohut baharatlar ve son olarak maydanozu ilave edip altını kapatıyoruz kızarttığımız kabaklarımızın içlerine doldurup borcamımıza diziyoruz.
- Ardından küçük sos tavasına sıvı yağ ve salçayı kavurup suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz ve borcamımıza dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
- 180 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız tereyağlı toz biberimizi dökerek servis yapıyoruz afiyet olsun arkadaşlar 👌👌🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder