27 Ağustos 2021 Cuma

Soğan Sosunda Patates Topları Tarifi

 

Soğan Sosunda Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerinin sosu için

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Soğan Sosunda Patates Topları Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkadıktan sonra iri parçalara bölerek tencereye alalım.
  • Üzerini örtecek kadar kaynar su koyup ocağa alıp haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri sudan çıkaralım ve bir derin kabın içinde püre olana kadar ezelim.
  • Pürenin içine ince olarak doğradığımız maydanozu dereotunu ve karabiber ekliyerek iyice yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp servis tabağına alalım.
  • Ay şeklinde soğanları doğruyoruz tavaya alıp üzerine sıvı yağı koyup ocağa alalım orta ateşte kavuruyoruz.
  • Üzerine salçanı tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Hazırladığımız patates toplarının üzerine sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun. Not: sosu biraz akışkan seviyorsanız 1 kahve fincanı kaynar su koyup açabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder