28 Ağustos 2021 Cumartesi

Süt Marineli Bol Baharatlı Çiğer Yahni Tarifi

 

Süt Marineli Bol Baharatlı Çiğer Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ciğer
  • 1 su bardağı süt marine için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz çok doldurmadan
  • Yarım çay bardağı su artırıla bilir
  • 1.5 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • Maydanoz

    Süt Marineli Bol Baharatlı Çiğer Yahni Tarifi Yapılışı

  • Çiğerlerin üzerine sütü döküyoruz 15 dakika bekletiyoruz sonra yıkayıp 5 dakika süzgeçte tutuyoruz.
  • Teflon tavada yağımızı kızdıralım ciğerleri ilave edelim önce yüksek ateşte 2 dakika karıştıralım sonra üzerini örtelim 10 dakika kadar kavuralım.
  • Sonra piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim doğranmış biberlerimizi soğanlar ölene kadar kavuralım domatesin kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp ilave edelim üzerini örtelim.
  • Domates suyunu salana kadar bekleyelim ve tuzunu baharatlarını ilave edelim suyunu katalım 5 dakikada kadar böyle pişirelim altını kapatalım biraz yemeğimiz dinlensin sonra üzerine maydanoz serpelim servis edelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder