Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabaklar yıkanıp kabuğu soyulur. Uzun kısmından ikiye bölünür. Ortası kaşık yardımıyla çıkarılır. Kaynar suda 10 dakika hafif yumuşayana kadar haşlanır.
- Başka bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve küp küp doğranmış tavuk eklenir. Tavuk suyunu salıp çektikten sonra soğan eklenir ve kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir. Salça da kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Daha sonra kabuğu soyulup doğranan domates eklenir ve kavrulur. Son olarak tuz ve baharatlar eklenir 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır.
- Haşlanan kabaklar fırın kabına alınır. Hazırlanan tavuklu harç kabakların içine doldurulur ve fırına verilir. 20 dakika kadar pişirilir.
- Fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir. Kabak sandalımız hazır. Bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🍛🍽️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder