9 Ağustos 2021 Pazartesi

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi

 

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabaklar yıkanıp kabuğu soyulur. Uzun kısmından ikiye bölünür. Ortası kaşık yardımıyla çıkarılır. Kaynar suda 10 dakika hafif yumuşayana kadar haşlanır.
  • Başka bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve küp küp doğranmış tavuk eklenir. Tavuk suyunu salıp çektikten sonra soğan eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra salça eklenir. Salça da kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Daha sonra kabuğu soyulup doğranan domates eklenir ve kavrulur. Son olarak tuz ve baharatlar eklenir 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır.
  • Haşlanan kabaklar fırın kabına alınır. Hazırlanan tavuklu harç kabakların içine doldurulur ve fırına verilir. 20 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir. Kabak sandalımız hazır. Bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🍛🍽️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder