Tavuklu Şehriye Pilavı️ Tarifi

 

Tavuklu Şehriye Pilavı️ Tarifi İçin Malzemeler

  • ️8 adet tavuk budu
  • ️2 bardak pirinç
  • ️2 yemek kaşığı tereyağ
  • ️4 bardak tavuk suyu (220ml bardak ölçüsü)
  • ️1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şehriye

    Tavuklu Şehriye Pilavı️ Tarifi Yapılışı

  • Tavuk butlarını suda kaynatıyorsunuz.
  • Piştikten sonra etini kemiğinden ayırıyorsunuz ve tavuk suyunu bir kâseye boşaltıyorsunuz.
  • Ayrı büyük bir tencerede önce tereyağını eritip 2 kaşık şehriye kullanıp önce kavuruyorsunuz.
  • 2 bardak pirinci de ekleyip beraber kavuruyorsunuz.
  • Tavuk parçalarını pilavın içinine döküp hepsini kızartıyorsunuz.
  • 2 bardak pilava 4 bardak tavuk suyu ekliyorsunuz.
  • Tuzu ilave edip, kısık ateşte 12 dakika pişiriyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder