Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tercihen 1 adet tavuk bulyon
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
Servis İçin
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk etlerini küçük parçalarda doğrayıp tencereye alın üzerine 1. 5 su bardağı su ilave edip arpa haşlayın. Bir kasede yoğurt un ve yumurta sarısını iyice çırparak akıcı kıvam sağlayalım.
- Tavukları küçük parçalarda tiftikleyelim. Arpa şehriyeyi de ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırarak yavaş yavaş hepsini tencerede birleştirelim.
- Kaynayana kadar kesilmemesi için mutlaka karıştırın. Tereyağı nane ve toz biberi ayrı olarak hazırlayıp üstüne ekleyin.
- Sirke limon sarımsak ile servis edilirse mayhoş bir tat elde edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder