6 Ağustos 2021 Cuma

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tercihen 1 adet tavuk bulyon
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye

Servis İçin

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu

    Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etlerini küçük parçalarda doğrayıp tencereye alın üzerine 1. 5 su bardağı su ilave edip arpa haşlayın. Bir kasede yoğurt un ve yumurta sarısını iyice çırparak akıcı kıvam sağlayalım.
  • Tavukları küçük parçalarda tiftikleyelim. Arpa şehriyeyi de ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip karıştırarak yavaş yavaş hepsini tencerede birleştirelim.
  • Kaynayana kadar kesilmemesi için mutlaka karıştırın. Tereyağı nane ve toz biberi ayrı olarak hazırlayıp üstüne ekleyin.
  • Sirke limon sarımsak ile servis edilirse mayhoş bir tat elde edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder