Rumeli Klasiği Serin Mamzana Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy patlıcan
- 2 tane kapya biber
- Biraz maydonoz
- 1 su bardağı kadar yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Bir miktar dere otu
- Tuz
Rumeli Klasiği Serin Mamzana Mezesi Tarifi Yapılışı
- Patlıcan ve biberlere çatalla delikler açıldıktan sonra 200 derece fırında 15 dakika kadar közlenir.
- Közlendikten sonra bir poşete koyularak soğuması beklenir.
- Daha sonra patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur.
- Biberlerin tohumları bıçak sürterek temizlenir ve küçük küçük doğranır.
- Maydanoz ve dere otu ince ince kıyılır.
- Karıştırma kasesine yoğurt alınır içine ezilen sarımsak koyulur ve biraz karıştırılarak kıvamı açılır. İçine kıyılan maydanoz ve dere otu, patlıcan ve biberler atılır. Karıştırmadan önce tuz dökülerek bir güzel harmanlanır.
- Buzdolabında biraz bekletilir soğuk servis edilirse daha güzel olur. Afiyet olsun 🥰😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder