Tiftik Burger Tarifi

 

Tiftik Burger Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 – 600 gram dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Cheddar peyniri

    Tiftik Burger Tarifi Yapılışı

  • Eti düdüklü tencerede suyunu ekleyip haşlayın.
  • Haşlanan etleri tiftikleyin.
  • Bir yandan soğanları ortadan bölüp jülyen doğrayın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını ekleyip biraz tuz serpip soteleyin.
  • Sotelenen soğanları kenara alın ve aynı tava içersinde iki yemek kaşığı kadar tiftiklenmiş etlerden tavaya koyup üzerine cheddar peynirini yerleştirin.
  • Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte peyniri erimeye başlarken maşa ile veya düz bir kevgir yardımıyla burger ekmeğin üstüne yerleştirin.
  • Sonra üzerine sotelenmiş soğanları da üstüne ekleyip diğer burger ekmeğini kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yanına patates kızartabilirsiniz 🤗❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder