Tiftik Burger Tarifi
Tiftik Burger Tarifi İçin Malzemeler
- 500 – 600 gram dana kuşbaşı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Cheddar peyniri
Tiftik Burger Tarifi Yapılışı
- Eti düdüklü tencerede suyunu ekleyip haşlayın.
- Haşlanan etleri tiftikleyin.
- Bir yandan soğanları ortadan bölüp jülyen doğrayın.
- Ayrı bir tavada tereyağını ekleyip biraz tuz serpip soteleyin.
- Sotelenen soğanları kenara alın ve aynı tava içersinde iki yemek kaşığı kadar tiftiklenmiş etlerden tavaya koyup üzerine cheddar peynirini yerleştirin.
- Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte peyniri erimeye başlarken maşa ile veya düz bir kevgir yardımıyla burger ekmeğin üstüne yerleştirin.
- Sonra üzerine sotelenmiş soğanları da üstüne ekleyip diğer burger ekmeğini kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yanına patates kızartabilirsiniz 🤗❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder