Üç Renk Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı ve arası için;
- Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu )
Ara kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kakaolu kısmı için;
- 3,5 su bardağı süt
- Kakaolu puding
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Süslemek için;
- Ben çikolata rendesi ve toz antep fıstığı kullandım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Üç Renk Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ocakta pişirecek olduğumuz beyaz kısmı yani ara kremasını biraz çukur bir tencereye 1 litre sütü muzu, şekeri, unu ve nişastayı belirtilen ölçülerde alarak ocağımıza alalım.
- Devamlı karıştırarak pişirdiğimiz kremamıza vanilya ve tereyağını ekleyerek kremanın sıcaklığında özleşmesi için karıştıralım.
- Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra ilk sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Bu esnada krem şantimizi yapıp soğuması için dolaba kaldırabiliriz.
- Tepsimizin tabanına sade bisküvilerimizi boşluk kalmayacak şekilde dizdikten sonra üzerine kremamızı sürüp, tekrar sade bisküvileri dizdikten sonra bir streç örtüp dolaba kaldırabiliriz.
- Sonrasında belirttiğim ölçülerdeki pudingi de pişirip dolaba kaldırmış olduğumuz pastamızın üzerine döküp tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Burada bir değişiklik yaparak bu defa kakaolu pudingimizin üzerine kakaolu petibör bisküvilerini aynı şekilde diziyoruz.
- Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine son kısmı olan dolaba kaldırdığımız krem şantiyi de pürüzsüz bir şekilde sürdükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Çok renkli ve o kadar hafif ve serinletici bir pasta oluyor ki tadına bakan herkes çok beğendi, sıcak yaz günlerinde bu pastayı denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum 😊Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder