Üç Renk Pastası Tarifi

 

Üç Renk Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı ve arası için;

  • Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu )

Ara kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kakaolu kısmı için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • Kakaolu puding

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için;

  • Ben çikolata rendesi ve toz antep fıstığı kullandım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

    Üç Renk Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ocakta pişirecek olduğumuz beyaz kısmı yani ara kremasını biraz çukur bir tencereye 1 litre sütü muzu, şekeri, unu ve nişastayı belirtilen ölçülerde alarak ocağımıza alalım.
  • Devamlı karıştırarak pişirdiğimiz kremamıza vanilya ve tereyağını ekleyerek kremanın sıcaklığında özleşmesi için karıştıralım.
  • Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra ilk sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Bu esnada krem şantimizi yapıp soğuması için dolaba kaldırabiliriz.
  • Tepsimizin tabanına sade bisküvilerimizi boşluk kalmayacak şekilde dizdikten sonra üzerine kremamızı sürüp, tekrar sade bisküvileri dizdikten sonra bir streç örtüp dolaba kaldırabiliriz.
  • Sonrasında belirttiğim ölçülerdeki pudingi de pişirip dolaba kaldırmış olduğumuz pastamızın üzerine döküp tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Burada bir değişiklik yaparak bu defa kakaolu pudingimizin üzerine kakaolu petibör bisküvilerini aynı şekilde diziyoruz.
  • Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine son kısmı olan dolaba kaldırdığımız krem şantiyi de pürüzsüz bir şekilde sürdükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Çok renkli ve o kadar hafif ve serinletici bir pasta oluyor ki tadına bakan herkes çok beğendi, sıcak yaz günlerinde bu pastayı denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum 😊Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder