Midye Baklava Tarifi

 

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 125 ml)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un yine de kontrollü koyun

Üzeri için

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker bardak ölçüsü 200 ml
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı.
  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve limon dilimini alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  • Hamuru için.
  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu 9 eşit parçaya ayırıyoruz.
  • Tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile hamurlarımızı teker teker açıp üst üste diziyoruz.
  • Merdane yada oklava ile hamurumuzu büyüte bildiğimiz kadar açıyoruz. Mümkünse dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Daha sonra rulo şeklinde sıkıca katlıyoruz.
  • Hamurumuzu 1 parmak genişliğinde kesiyoruz.
  • Kesmiş olduğumuz parçaları hafif oval şekilde açıyoruz içine ceviz içi koyup katlıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Üzeri için.Tereyağ bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
  • Sıvı yağ ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
  • Tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
  • 170 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  • 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder