Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 125 ml)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un yine de kontrollü koyun
Üzeri için
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker bardak ölçüsü 200 ml
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Midye Baklava Tarifi Yapılışı
- Yapılışı.
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve limon dilimini alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamuru için.
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu 9 eşit parçaya ayırıyoruz.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile hamurlarımızı teker teker açıp üst üste diziyoruz.
- Merdane yada oklava ile hamurumuzu büyüte bildiğimiz kadar açıyoruz. Mümkünse dikdörtgen şeklinde açalım.
- Daha sonra rulo şeklinde sıkıca katlıyoruz.
- Hamurumuzu 1 parmak genişliğinde kesiyoruz.
- Kesmiş olduğumuz parçaları hafif oval şekilde açıyoruz içine ceviz içi koyup katlıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
- Üzeri için.Tereyağ bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
- Sıvı yağ ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
- Tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
- 170 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder