3 Ağustos 2021 Salı

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

 

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1kg.kapya biber
  • 1su bardağıüzüm sirkesi
  • 1/2su bardağızeytinyağı
  • 1/2yemek kaşığıkaya tuzu
  • 8-9dişsarımsak
  • 8-9dalmaydanoz

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye kesin ve tohumlarını temizleyin.Biberleri yaklaşık iki parmak kalınlığında doğrayın.
    yagli-kirmizi-biber-tursusu1
  2. Bir tencereye sirkeyi, zeytinyağını ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynatın.Daha sonra doğradığınız biberleri de tencereye alıp yaklaşık 5 dakika haşlayın. Diriliğini kaybeden biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
    yagli-kirmizi-biber-tursusu2
  3. Maydanoz ve sarımsakları doğrayın.
    yagli-kirmizi-biber-tursusu3
  4. Soğuyan biberlere, doğradığınız maydanozları , birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.
    yagli-kirmizi-biber-tursusu4
  5. Bir kavanoza hazırladığınız biberleri doldurun ve üzerine tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltın.
    yagli-kirmizi-biber-tursusu5
  6. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Yağlı biber turşunuz hazır! Afiyet olsun!
    yagli-kirmizi-biber-tursusu6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder