Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1kg.kapya biber
- 1su bardağıüzüm sirkesi
- 1/2su bardağızeytinyağı
- 1/2yemek kaşığıkaya tuzu
- 8-9dişsarımsak
- 8-9dalmaydanoz
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye kesin ve tohumlarını temizleyin.Biberleri yaklaşık iki parmak kalınlığında doğrayın.

- Bir tencereye sirkeyi, zeytinyağını ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynatın.Daha sonra doğradığınız biberleri de tencereye alıp yaklaşık 5 dakika haşlayın. Diriliğini kaybeden biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.

- Maydanoz ve sarımsakları doğrayın.

- Soğuyan biberlere, doğradığınız maydanozları , birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.

- Bir kavanoza hazırladığınız biberleri doldurun ve üzerine tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltın.

- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Yağlı biber turşunuz hazır! Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder