Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı kakao (Hamurun yarısı için)
İçerisine
- Sürülebilir çikolata
Ceviz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Derin bir kase içerisine kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur haline getiriyoruz.
- Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Ve bir parçasına 3 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğuruyoruz.
- Daha sonra hazırlamış olduğumuz hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz #cevizkurabiyekalıbımızı ocağa alıyoruz ve minik hamurlarımızı her göze koyup kapatıyoruz.
- Her iki tarafını da ocak üzerinde çevirerek pişiriyoruz. Hafif kızaran kurabiyelerimizi kalıptan çıkartıyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz.
- Ceviz kabuklarımız soğuduktan sonra her iki tarafını da çikolata koyup birleştiriyoruz. Kahve yanlarında, özel günlerde masalarınızda gerçeğine çok yakın tatlı atıştırmalıklarımız hazır😊 Afiyet olsun❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder