30 Ağustos 2021 Pazartesi

Yumuşacık Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Yumuşacık Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı/margarin (Oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İç harcı için

  • 3 orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Yumuşacık Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcını hazırlıyoruz, elmaları soyup rendeleyelim, tavaya şekerle tarçınla birlikte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Tereyağı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri bir kaba koyup karıştırılır, üzerine unu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Ben hamuru 4 parçaya bölüp yaptım, siz 6 parçaya da bölebilirsiniz, böylece kurabiyeler daha küçük olur.
  • Bir hamuru merdaneyle daire şeklinde ince açalım ve pizza bıçağınla 8 e bölelim.
  • İç harcımızı geniş kısmına koyup, içe doğru sarıyoruz.
  • Sarılmış hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar fırına veriyoruz.
  • Kurabiyelerinizi pudra şekeriyle süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun! ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder