Yumuşacık Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı/margarin (Oda ısısında)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için
- 3 orta boy elma
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
Yumuşacık Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcını hazırlıyoruz, elmaları soyup rendeleyelim, tavaya şekerle tarçınla birlikte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tereyağı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri bir kaba koyup karıştırılır, üzerine unu ilave edelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Ben hamuru 4 parçaya bölüp yaptım, siz 6 parçaya da bölebilirsiniz, böylece kurabiyeler daha küçük olur.
- Bir hamuru merdaneyle daire şeklinde ince açalım ve pizza bıçağınla 8 e bölelim.
- İç harcımızı geniş kısmına koyup, içe doğru sarıyoruz.
- Sarılmış hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar fırına veriyoruz.
- Kurabiyelerinizi pudra şekeriyle süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun! ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder