13 Eylül 2021 Pazartesi

20 Dakikada 2 Pratik Kahvaltılık Tarifi

 

Malzemeler

  • 12 dilim bayat ekmek
  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz

Peynir Topları İçin;

  • 300 gr beyaz peynir
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Bir tutam dereotu

    Yapılışı

  • Öncelikle ekmeklerimizi eşit kalınlıkta olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ardından yumurtalı sosu için uygun bir kase içerisinde yumurtayı çırpalım ve geniş bir tabağa aktaralım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, tuz, kırmızı toz biber, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave ettikten sonra sosumuzu karıştıralım. Tuz miktarını kullandığınız peynirin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Ekmeklerimizi bolca yumurtalı sosa batırarak aralarında boşluk kalmayacak şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  • Kalan kaşar peynirlerimizi de ekmeklerimizin üzerine serpiştirelim ve 170°C fırında nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım. Kalan ekmeklerimizi fermuarlı poşete alarak dondurucuya kaldıralım.
  • Ekmeklerimiz pişerken peynir toplarımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına çatalla ezip ufaladığımız peyniri, ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, çörekotunu, pul biber ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız peynirli harçtan parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım ve ceviz büyüklüğünde toplar oluşturalım.
  • Hazırladığımız peynir toplarını sunum tabağımıza alarak kenarlarını salatalık dilimleri ve kırmızı biber dilimleri ile süsleyerek servis edelim.
  • Pişen yumurtalı ekmeklerimizle birlikte hazırladığımız peynir toplarını servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder