Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kakaolu kısım için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Su bardağı:200 ml
Çay bardağı: 125 ml
Yapılışı
- Kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpamaya devam edelim.
- Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
- Fırın tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurumuzdan bir kase kadarını ayırdıktan sonra geri kalanını tepsiye boşaltalım. Ben burada 27 cm çapında tepsi kullandım.
- Ayırdığımız kek hamuruna kakaoyu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız kakaolu kek hamurunu sade kek hamurunun üzerine gelişi güzel gezdirelim.
- Bir çöp şiş yardımı ile hamuru karıştırarak desen verelim.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder