13 Eylül 2021 Pazartesi

Anne Keki (Sütsüz Yoğurtlu) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kakaolu kısım için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Su bardağı:200 ml
Çay bardağı: 125 ml 

Yapılışı

  1. Kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpamaya devam edelim.
  3. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek  malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  4. Fırın tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurumuzdan bir kase kadarını ayırdıktan sonra geri kalanını tepsiye boşaltalım. Ben burada 27 cm çapında tepsi kullandım.
  5. Ayırdığımız kek hamuruna kakaoyu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  6. Hazırladığımız kakaolu kek hamurunu sade kek hamurunun üzerine gelişi güzel gezdirelim.
  7. Bir çöp şiş yardımı ile hamuru karıştırarak desen verelim.
  8. Kekimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
  9. Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder