Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı kaynar su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 2 damla limon
Üzeri için
- Tereyağı ,pulbiber nane
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağını alın ve üzerine şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşen şehriyelerin üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Kavrulmuş şehriyelerin üzerine kaynar suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynarken terbiyesini hazırlayın.
- Bunun için yoğurdu bir kaseye alıp üzerine yumurta sarısını ekleyin ve iyice çırpın. Öyle ki yoğurtta pürüz olmasın. Çırptığınız yoğurtlu terbiyeye bir iki damla limon suyu sıkın kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. Böylelikle ılınan terbiye kesilmeyecektir.
- Ilınan terbiyenin tamamını çorbaya ilave edip bir iki dakika daha kaynatın.
- Tereyağı kızdırıp nane ve pulbiber ekleyip hafif çevirdikten sonra çorbanın üzerine bolca dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder