7 Eylül 2021 Salı

Böyle Limonlu Cupcakeler Daha Önce Görülmedi Tarifi

 

Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kadar sarı gıda boyası

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu

    Yapılışı

  • İlk olarak oda ısısındaki sütün içerisine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip yarım saat bekletelim. ( butter milk yapıyoruz bı kekimizin daha yumuşak ve kadifemsi dokusunun olmasını sağlıyor.
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım yağ, şeker sütü ekleyip karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu kontrollü ekleyelim kalan malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Muffin kalıplarına dökelim toplamda 15 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış 160- 170 derecede çok kızartmadan pişirelim.
  • Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Limon kabuğu ve limon suyu hariç diğer malzemeleri karıştıralım ve ocağa alalım.
  • Krema katılaşınca altını kapatalım ve limon suyu ve kabuğunu ekleyelim. (tam yağlı süt kullandığım için krema bey tereyağ kullanmadım.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya yarım çay bardağı krema ekleyebilirsiniz) krema pişince arasa karıştıracaksın kabuk tutmasın üzeri soğuyunca üzerini kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Kek pişince üzerini bezle kapatıp en az 5 saat dinlendirelim. Hemen yaparsanız hamurlaşma yapabilir.
  • Kekin içerini biber oyacağıyla çıkardım. Çıkardığımız parçaları robottan geçirelim.
  • Kekin içerisine krema koyalım ve üzerine sürelim kek parçalarına bulayalım. 1-2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder