Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg aşurelik buğday
- Yarım kg şeker
- 1.5 su bardağı nohut(1gün önceden ıslatılacak)
- 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz
- Çiğ badem
- Kayısı çekirdeği
- 2 elma
- 1 bardak kuş üzümü
- Kuru incir
- Kuru kayısı
- Kayısı çekirdeği
Süslemek için
- Badem
- Yer fıstığı
- Ceviz
- Antep fıstığı
- İncir
- Tarçın
- İsteğe göre malzeme miktarları arttırılıp azaltılabilir.
Aşure Tarifi Yapılışı
- Nohut önceki günden ıslatılır.
- Badem ve kayısı çekirdeği kaynar suda bekletilir. Kabukları şişince soyulur.
- Aşurelik buğday ve 5 kg su tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Suyu azaldıkça su eklenir pişene kadar haşlanır.
- Kuş üzümü eklenir. Yarım saat pişince elmalar soyulur. Küp küp doğranır.
- İncirler kayısılar küp küp doğranır.
- Elma, incir, badem, kayısı çekirdeği, kayısı eklenir.
- Yarım saat kadar pişirilir. Şeker eklenir.
- Bir yarım saat de o şekilde pişirilip altı kapatılır.
- Kaselere alınır ve süslenir. Yapanlara ve ikram edilenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🤗🤗🌿🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder