11 Eylül 2021 Cumartesi

Aşure Tarifi

 

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg aşurelik buğday
  • Yarım kg şeker
  • 1.5 su bardağı nohut(1gün önceden ıslatılacak)
  • 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz
  • Çiğ badem
  • Kayısı çekirdeği
  • 2 elma
  • 1 bardak kuş üzümü
  • Kuru incir
  • Kuru kayısı
  • Kayısı çekirdeği

Süslemek için

  • Badem
  • Yer fıstığı
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • İncir
  • Tarçın
  • İsteğe göre malzeme miktarları arttırılıp azaltılabilir.

    Aşure Tarifi Yapılışı

  • Nohut önceki günden ıslatılır.
  • Badem ve kayısı çekirdeği kaynar suda bekletilir. Kabukları şişince soyulur.
  • Aşurelik buğday ve 5 kg su tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Suyu azaldıkça su eklenir pişene kadar haşlanır.
  • Kuş üzümü eklenir. Yarım saat pişince elmalar soyulur. Küp küp doğranır.
  • İncirler kayısılar küp küp doğranır.
  • Elma, incir, badem, kayısı çekirdeği, kayısı eklenir.
  • Yarım saat kadar pişirilir. Şeker eklenir.
  • Bir yarım saat de o şekilde pişirilip altı kapatılır.
  • Kaselere alınır ve süslenir. Yapanlara ve ikram edilenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🤗🤗🌿🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder