Ballı Napoleon Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt veya krema
Kreması için
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 100 gram tereyağı
- 3-4 su bardağı süt
Ballı Napoleon Pastası Tarifi Yapılışı
- Hamur için bir tencereye tereyağı ve bal alınıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Eriyen karışıma karbonatı ekleyip köpürünceye dek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Başka bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Ardından üzerine erittiğimiz tereyağı bal ve karbonat karışımını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
- Üzerine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine 4 dolu su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yapışkan bir hamur olması gerekiyor. Tezgahı unlayıp hamuru uzatıyoruz.
- 12 eşit parçaya ayırıyoruz ve beze yapıyoruz. Bezelerin kolay açılması için üzerlerini streç film ile kaplayıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Bezeler dinlenene kadar kremayı hazırlıyoruz. Şeker ve nişastayı bir tencere alıp karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları ekleyip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- 4 su bardağı sütü de ekleyip ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Soğuması için başka bir kaba alıp kabuk bağlamaması için üzerini sterç film ile kaplıyoruz.
- Dinlenen bezelerimizi gerektiğinde un serperek olabildiğince ince açıyoruz.
- Açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve yersiz kabarmaları önlemek için çatal ile deliyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 2-3 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz. Diğer bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz.
- Pişen katların üzerine kelepçeli kalıp yerleştirip kenarlarını kesiyoruz.
- Katların kenarlarında kalan kısımları 180 derecede 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
- Katları aralarına krema sürerek üst üste diziyoruz. Ardından pastamızın her tarafını krema ile kaplıyoruz.
- Son olarak katların kenarından kalan kısımları blendırdan geçirip pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıyoruz.
- Pastanın kremasını çekmesi için 1-2 saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder