9 Eylül 2021 Perşembe

Ballı Napoleon Pastası Tarifi

 

Ballı Napoleon Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt veya krema

Kreması için

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram tereyağı
  • 3-4 su bardağı süt

    Ballı Napoleon Pastası Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bir tencereye tereyağı ve bal alınıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Eriyen karışıma karbonatı ekleyip köpürünceye dek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Başka bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Ardından üzerine erittiğimiz tereyağı bal ve karbonat karışımını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine 4 dolu su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yapışkan bir hamur olması gerekiyor. Tezgahı unlayıp hamuru uzatıyoruz.
  • 12 eşit parçaya ayırıyoruz ve beze yapıyoruz. Bezelerin kolay açılması için üzerlerini streç film ile kaplayıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Bezeler dinlenene kadar kremayı hazırlıyoruz. Şeker ve nişastayı bir tencere alıp karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları ekleyip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • 4 su bardağı sütü de ekleyip ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuması için başka bir kaba alıp kabuk bağlamaması için üzerini sterç film ile kaplıyoruz.
  • Dinlenen bezelerimizi gerektiğinde un serperek olabildiğince ince açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve yersiz kabarmaları önlemek için çatal ile deliyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 2-3 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz. Diğer bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Pişen katların üzerine kelepçeli kalıp yerleştirip kenarlarını kesiyoruz.
  • Katların kenarlarında kalan kısımları 180 derecede 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
  • Katları aralarına krema sürerek üst üste diziyoruz. Ardından pastamızın her tarafını krema ile kaplıyoruz.
  • Son olarak katların kenarından kalan kısımları blendırdan geçirip pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıyoruz.
  • Pastanın kremasını çekmesi için 1-2 saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder