Malzemeler
- 120 gram bitter çikolata (2 kare paket)
- 60 gram sütlü çikolata (1 kare paket)
- 120 gram beyaz çikolata(1 kare paket)
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 tutam tuz
Yapılışı
- Herkese merhaba. Öncelikle tereyağını bir tavada eritiyoruz daha sonra kenara alıp sıcakken içerisine bitter çikolata ve sütlü çikolatayıda ekleyip eritiyoruz ve ılık olması için kenara alıyoruz.
- Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri ilave edip en az 2-3 dakika kadar mikserle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz bir tutam tuz ve unuda ilave edip az birşey daha karıştırıyoruz.
- En son eritmiş olduğumuz çikolatayıda içerisine ekleyip biraz daha karıştırıyoruz küçük kare borcam kalıbı önce margarinle yağlıyoruz ve içerisine yağlı kağıdı koyup yapışmasını sağlıyoruz.
- Browni karışımının yarısını ekliyoruz ve beyaz çikolataları küçük küçük kırıp bastırmadan üzerine diziyoruz ve kalan karışımımızın yarısını da ekleyip önceden 165 derece ısıtmış olduğumuz fırında en az 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Benim brownim akışkan kıvamda oluyor sufle gibi ve çokkk lezzetli oluyor dilerseniz bir 5 dakika kadar fazla da pişirebilirsiniz kendi tercihinize göre.
- Brownimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip öyle kesin ki üstü çok fazla çatlamasın ben dayanamayıp hemen kestim:)
- Üstü biraz fazla çatladı üzerine dondurma ekleyip sıcakkende tüketebilirsiniz soğukkende yiyebilirsiniz her iki türlü de sonuç mükemmelll :) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder