3 Eylül 2021 Cuma

Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️3 büyük boy soğan
  • ️3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

️şehriye pilavı

  • ️2 bardak şehriye (220 ml)
  • ️50 gram tereyağ veya margarin
  • ️2 çay kaşığı tuz
  • ️4 su bardağı kaynar su

    Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şehriyemizle başlayacağız. Şehriyemizi 3-4 kez su altında iyice yıkayın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Şehriyeyi ekleyin ve yaklaşık 10 dakika karıştırarak kızartın.
  • Şimdi iki bardak şehriye için dört bardak su ekleyin. Kaynatın ve 12 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Et için önce soğanları sıvı yağ veya tereyağında kavurun.
  • Eti ekleyin ve her şeyi birlikte güzelce kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder