Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi İçin Malzemeler
- ️500 gram kuzu eti
- ️3 büyük boy soğan
- ️3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
️şehriye pilavı
- ️2 bardak şehriye (220 ml)
- ️50 gram tereyağ veya margarin
- ️2 çay kaşığı tuz
- ️4 su bardağı kaynar su
Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı
- İlk önce şehriyemizle başlayacağız. Şehriyemizi 3-4 kez su altında iyice yıkayın.
- Tereyağını bir tencerede eritin. Şehriyeyi ekleyin ve yaklaşık 10 dakika karıştırarak kızartın.
- Şimdi iki bardak şehriye için dört bardak su ekleyin. Kaynatın ve 12 dakika kısık ateşte pişirin.
- Et için önce soğanları sıvı yağ veya tereyağında kavurun.
- Eti ekleyin ve her şeyi birlikte güzelce kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder