7 Eylül 2021 Salı

Böğürtlen Soslu Mini Cheesecake (Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Eritilmiş)
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık (İsteğe göre)
  • 12 adet cupcake kağıdı

️Peynir karışımı için

  • 300 gram labne peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı böğürtlen

️Böğürtlenli sosu için

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker 
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 çay kaşığı tereyağ 

    Yapılışı

  • Cheesecakelerin tabanını hazırlayalım. Bisküviler mutfak robotundan biraz çekilir. Sonra fındıklar eklenip 1-2 kez tekrar çekilir.
  • Fındıkları toz hale getirmiyorum. Eritilmiş tereyağı eklenir ve karıştırılır. Cupcake kağıtları 12 li muffin tepsisine yerleştirilir.
  • Bisküvi tozu cupcake kalıplarına paylaştırılır. Bardak yardımıyla bastırılır ve karışım hazırlanana kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Peynirli karışım için, böğürtlen hariç bütün malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Tel çırpıcı kullandım. Mikser kullanmaya gerek kalmıyor. Karışım eşit bir şekilde bisküvi tabanlarının üzerine aktarılır.
  • Böğürtlenlere biraz şeker serpiştirilip nazikçe karıştırılır. Üçer dörder adet kalıplara yerleştirilip hafifçe bastırılır. Isıya dayanıklı su dolu bir kap fırına yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede alt üst ayarda 20-25 dakika pişirilir. Üzerleri beyaz kalacak. Fazla sertleşmeyecek. Dinlendiğinde çok güzel bir kıvama sahip oluyor. İlk sıcağı geçince buzdolabında dinlendirilir.
  • Böğürtlenli sos için, tereyağ hariç tüm malzemeler uygun bir tencereye alınır. Sürekli karıştırarak pişirilir. Yumuşayan böğürtlenleri kaşıkla ezebilirsiniz.
  • Fokurdayınca altı kısılır ve 1-2 dakika daha pişirilir. Ocaktan alınır ve parlaklığı için tereyağ eklenir. Daha parlak olacaktır. Soğumaya bırakılır. Ara ara karıştırılır.
  • Soğuyan cheesecakeler sosuyla birlikte dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • Cupcake kalıplarınız sert ise muffin tepsisine gerek kalmadan pişirebilirsiniz.
  • Cheesecakeleri 1 gün öncesinden hazırlayıp sosunu servis yapacağınız gün ekleyebilirsiniz👍🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder