Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 bütün karnabahar
- ️500 gram kıyma
- ️1 soğan, 1 diş sarımsak
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️2 tk tuz, biraz karabiber
- ️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
- ️200g rendelenmiş kaşar peyniri
️Beşamel sos için
- Biraz tereyağı
- ️2 yemek kaşığı un
- ️400 ml krema
- ️200 ml süt
- ️1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabahar başlarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir tavada soğanları kavurun ve kıymayı ekleyin.
- Bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip kısık ateşte hafifçe pişirin.
- Bir fırın tepsisine önce haşlanmış karnabaharı ardından kıymayı üzerine koyun.
- Beşamel sosu için biraz tereyağını un ile kavurun. Kremayı ekleyin, kaynatın, sürekli karıştırın ve tuzlayın.
- Şimdi karnabaharlı kıymanın üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş peynir serpin. 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder