7 Eylül 2021 Salı

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi

 

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 bütün karnabahar
  • ️500 gram kıyma
  • ️1 soğan, 1 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️2 tk tuz, biraz karabiber
  • ️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
  • ️200g rendelenmiş kaşar peyniri

️Beşamel sos için

  • Biraz tereyağı
  • ️2 yemek kaşığı un
  • ️400 ml krema
  • ️200 ml süt
  • ️1 tatlı kaşığı tuz

    Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Karnabahar başlarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir tavada soğanları kavurun ve kıymayı ekleyin.
  • Bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip kısık ateşte hafifçe pişirin.
  • Bir fırın tepsisine önce haşlanmış karnabaharı ardından kıymayı üzerine koyun.
  • Beşamel sosu için biraz tereyağını un ile kavurun. Kremayı ekleyin, kaynatın, sürekli karıştırın ve tuzlayın.
  • Şimdi karnabaharlı kıymanın üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş peynir serpin. 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder