Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg az yağlı kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Domates biber )
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir kaba koyup en az 10 dakika yoğurun.
- Şekillerini yapıp buzdolabı poşetine veya şeffaf buzluk tabaklarına güzelce yerleştirin.
- Kullanacağınız zaman en az 1 saat öncesinden çıkarın.
- Sıvı yağda orta yükseklikteki ateşte pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Miktarı çoğalttığınız taktirde malzemeleri ikiye katlayın sadece 1 kg kıymaya kadar tek yumurta. Buzluktan çıktıktan sonraki pişirme resimlerini de resimledim kesinlikle hiç bir şey olmadan 6 ay muhafaza edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder