3 Eylül 2021 Cuma

Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi

 

Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber )
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

    Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir kaba koyup en az 10 dakika yoğurun.
  • Şekillerini yapıp buzdolabı poşetine veya şeffaf buzluk tabaklarına güzelce yerleştirin.
  • Kullanacağınız zaman en az 1 saat öncesinden çıkarın.
  • Sıvı yağda orta yükseklikteki ateşte pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Not: Miktarı çoğalttığınız taktirde malzemeleri ikiye katlayın sadece 1 kg kıymaya kadar tek yumurta. Buzluktan çıktıktan sonraki pişirme resimlerini de resimledim kesinlikle hiç bir şey olmadan 6 ay muhafaza edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder