Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr mantar
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 100 gr kaşar peyniri rendesi
- Bir tutam maydanoz
Yapılışı
- Tarifimizi hazırlamaya yumurtaları haşlayarak başlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine yumurtaları alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- 8 dakika haşladığımız yumurtaları ocaktan alalım, soğuması için bekletelim. Mantarı ince dilimler halinde doğrayalım.
- Yeşil biber ve kırmızı kapya biberin içlerini temizleyelim ve ufak parçalar halinde doğrayalım.
- Domatesinde kabuklarını soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, doğradığımız mantarları ekleyerek güzelce soteleyelim.
- Daha sonra üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ilave edelim, biberler hafif diriliğini yitirene kadar sotelemeye devam edelim.
- Domatesleri de ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Ardından haşlanan yumurtalarımızı ortadan iki keselim, sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Üzerine kuru nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tavanın kapağını kapatalım. Kaşarlar eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Kaşarları eriyen sebzeli yumurta kapamamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder