Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
- 30 adet oreo bisküvi (340 gram )
- 80 gram tereyağı
Harcı için
- 250 gram krem peynir
- 240 ml krema
- 250 gram orman meyveleri
- 80 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 paket jelatin (kıvam tutması için)
- Yarım çay bardağı su
- (ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da güzel olur)
Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu gibi kullandım)
- Ardından erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
- Kalıbınızın tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin.
- Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme işlemi yapın.
- Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
- Ardından krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
- Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan diğer karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
- Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kez robottan geçirin.
- Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu şekilde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Eğer daha hızlı olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder