4 Eylül 2021 Cumartesi

Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi

 

Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 30 adet oreo bisküvi (340 gram )
  • 80 gram tereyağı

Harcı için

  • 250 gram krem peynir
  • 240 ml krema
  • 250 gram orman meyveleri
  • 80 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket jelatin (kıvam tutması için)
  • Yarım çay bardağı su
  • (ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da güzel olur)

    Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu gibi kullandım)
  • Ardından erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
  • Kalıbınızın tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme işlemi yapın.
  • Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
  • Ardından krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
  • Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan diğer karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
  • Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kez robottan geçirin.
  • Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu şekilde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Eğer daha hızlı olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder