Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 fiske tuz
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 4 adet yumurta
Kreması için
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1.5 dolu yemek kaşığı un.
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket krem santi
- 50 gram tereyağı
Üzeri için
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram beyaz çikolata
Ekler Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bir tencereye tereyağını alalım.
- Eriyince üzerine suyu ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra tuzu ve unu ekleyip bir hamur oluncaya kadar pişirelim ve hamur şekline geldikten sonra altını kısıp 5-6 dakika kadar daha pişirelim.
- Soğuması için bi kenara alalım o sırada krema için tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve ocakta pişirmeye başlayalım iyice göz göz olana kadar pişirdikten sonra altını kapatalım ve tereyağını ekleyelim.
- Soğuyan ekler hamurumuza yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpalım yapış bir hamur olması gerek.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasıyla ekler şeklinde sıkalım.
- 190 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Krema soğuduysa krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Pişen eklerlerimizi yarıdan kesip içlerine krema sıkalım.
- Ve kaynayan suyun üzerine bir kase koyup (kase suya değmesin) içine çikolataları ekleyin.
- Benmari usulü çikolataları eritelim.
- Krema dolgulu eklerlerimizi çikolataya batıralım.Ve eklerlerimizi hazır afiyet olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder