13 Eylül 2021 Pazartesi

Ekler TarifiEkler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 adet yumurta

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 dolu yemek kaşığı un.
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket krem santi
  • 50 gram tereyağı

Üzeri için

  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram beyaz çikolata

    Ekler Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için bir tencereye tereyağını alalım.
  • Eriyince üzerine suyu ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra tuzu ve unu ekleyip bir hamur oluncaya kadar pişirelim ve hamur şekline geldikten sonra altını kısıp 5-6 dakika kadar daha pişirelim.
  • Soğuması için bi kenara alalım o sırada krema için tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve ocakta pişirmeye başlayalım iyice göz göz olana kadar pişirdikten sonra altını kapatalım ve tereyağını ekleyelim.
  • Soğuyan ekler hamurumuza yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpalım yapış bir hamur olması gerek.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasıyla ekler şeklinde sıkalım.
  • 190 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Krema soğuduysa krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Pişen eklerlerimizi yarıdan kesip içlerine krema sıkalım.
  • Ve kaynayan suyun üzerine bir kase koyup (kase suya değmesin) içine çikolataları ekleyin.
  • Benmari usulü çikolataları eritelim.
  • Krema dolgulu eklerlerimizi çikolataya batıralım.Ve eklerlerimizi hazır afiyet olsunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder