6 Eylül 2021 Pazartesi

Elmadağ Tiridi Tarifi

 

Elmadağ Tiridi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 tane uzun tandır ekmeği
  • 1,5 su bardağı kaynamış su

    Elmadağ Tiridi Tarifi Yapılışı

  • Tavaya doğranmış biberler atılır, kavrulur.
  • Domateslerin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerle kavrulur.
  • Önceden pişirilmiş etler atılır, biraz pişirilir.
  • Baharatları atılır, son olarak kaynamış su ilave edilerek 15dk pişirilir.
  • Tandır ekmekleri doğranır, ayrı bir tavada tereyağıyla kavrulur, çıtır hale getirilir.
  • Sunum tabağına önce tandır ekmekleri üzerine soslu et dökülerek servis edilir.🌸afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder