Elmadağ Tiridi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı doğranmış et
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- 1 tane uzun tandır ekmeği
- 1,5 su bardağı kaynamış su
Elmadağ Tiridi Tarifi Yapılışı
- Tavaya doğranmış biberler atılır, kavrulur.
- Domateslerin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerle kavrulur.
- Önceden pişirilmiş etler atılır, biraz pişirilir.
- Baharatları atılır, son olarak kaynamış su ilave edilerek 15dk pişirilir.
- Tandır ekmekleri doğranır, ayrı bir tavada tereyağıyla kavrulur, çıtır hale getirilir.
- Sunum tabağına önce tandır ekmekleri üzerine soslu et dökülerek servis edilir.🌸afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder