6 Eylül 2021 Pazartesi

Erikli Turta Tarifi

 

Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Üzerindeki clumble için;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Erik (ben mürdüm eriği kullandım sizler farklı erikle de yapabilirsiniz

    Erikli Turta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ile şekeri 5dk çırpın.
  • Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edip çırpın.
  • Normal kek kıvamından biraz koyu oluyor.
  • Kek harcını kalıba döküp üzerine erik dizin.
  • Benimki biraz az oldu biz biraz daha fazla koyabilirsiniz.
  • Şeker, tereyağ ve unu elinizle yoğurun.
  • Eğer kıvamda un az gelirse ekleyebilirsiniz.  Kıvamı hamur gibi olmayacak.  Ufalanacak resimde var nasıl olacağı.
  • Daha sonra üzerine bu hamurları kekin atın.
  • 180 derece de pişirin.
Ben

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder