Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Üzerindeki clumble için;
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Erik (ben mürdüm eriği kullandım sizler farklı erikle de yapabilirsiniz
Erikli Turta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri 5dk çırpın.
- Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edip çırpın.
- Normal kek kıvamından biraz koyu oluyor.
- Kek harcını kalıba döküp üzerine erik dizin.
- Benimki biraz az oldu biz biraz daha fazla koyabilirsiniz.
- Şeker, tereyağ ve unu elinizle yoğurun.
- Eğer kıvamda un az gelirse ekleyebilirsiniz. Kıvamı hamur gibi olmayacak. Ufalanacak resimde var nasıl olacağı.
- Daha sonra üzerine bu hamurları kekin atın.
- 180 derece de pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder