Malzemeler
- 8 adet yufka
İç Harcı İçin;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 adet patates
Sos için;
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlamaya başlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayalım ve bir tavaya sıvı yağ koyarak soğanları pembeleşene kadar iyice kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
- Sonra üzerine haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ilave ederek 5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Yufkaları ıslatmak için ayrı bir kapta soda, süt ve sıvı yağı karıştıralım.
- Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim ve yarısına sodalı karışımdan sürerek diğer yarısını üzerine kapatalım. Yani yarım daire şekline getirin.
- Yarım dairenin de üzerine sodalı karışımdan sürelim.
- Yufkamızın düz olan kısmına soğuyan iç harcımızdan yerleştirelim ve yufkanın kenar kısımlarını hafif içe doğru katladıktan sonra ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde sararak rulo yapalım. Yufkalarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Hazırladığımız börekleri pişirme kağıdı serili tepsimize uzun uzun yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu ve susam serpelim.
- Ardından böreklerimizi 3-4 parmak genişliğinde keselim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Patatesli böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder