Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 veya 4 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kuru soğan
- Çarliston biber
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- Kimyon, kekik, karabiber, pul biber, tuz
- Zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1,5 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su
Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı alacalı soyulur ve dilimlenir. 15-20 dk tuzlu suda bekletilir ve süzülür.
- Köfte için; kıyma, soğan, baharatlar, galeta unu ve yumurta eklenir. Yoğrulur. Yassı olarak şekil verilir.
- Çarliston biberler temizlenir ve 3’e bölünür.
- Fırın kabı yağlanır. Bir patlıcan, bir köfte, bir biber olacak şekilde dizilir.
- Üzerine domates dilimleri ve 3 diş sarımsak boş kalan yerlere konur.
- Salça, sıcak su ve zeytinyağ karıştırılır ve yemeğin üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kapalı bir şekilde 1 saat pişirilir. 5 dk üzeri açık şekilde kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder