11 Eylül 2021 Cumartesi

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi

 

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 veya 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • Çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Kimyon, kekik, karabiber, pul biber, tuz
  • Zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı alacalı soyulur ve dilimlenir. 15-20 dk tuzlu suda bekletilir ve süzülür.
  2. Köfte için; kıyma, soğan, baharatlar, galeta unu ve yumurta eklenir. Yoğrulur. Yassı olarak şekil verilir.
  3. Çarliston biberler temizlenir ve 3’e bölünür.
  4. Fırın kabı yağlanır. Bir patlıcan, bir köfte, bir biber olacak şekilde dizilir.
  5. Üzerine domates dilimleri ve 3 diş sarımsak boş kalan yerlere konur.
  6. Salça, sıcak su ve zeytinyağ karıştırılır ve yemeğin üzerine dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kapalı bir şekilde 1 saat pişirilir. 5 dk üzeri açık şekilde kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder