Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 2-3 adet defne yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2,5 litre sıcak su
- 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)
Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Yapılışı
- Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
- Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
- Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
- Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
- Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
- Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
- Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
- Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder