9 Eylül 2021 Perşembe

Kabak Kızartması Tarifi

 

Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak

Harç için;

  • 1 su bardağı soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

  • Ayçiçek Yağı

Sunum için;

  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Kuru nane

    Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karıştırma kabına soda, yumurta, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldıktan sonra kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım.
  • Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım.
  • Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Yoğurtlu sosu için bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine tuz ve nane ekleyerek karıştıralım.
  • Kabak kızartmalarımızı naneli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder