Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil kabak
Harç için;
- 1 su bardağı soda
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için;
- Ayçiçek Yağı
Sunum için;
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Kuru nane
Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak karıştırma kabına soda, yumurta, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldıktan sonra kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım.
- Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım.
- Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım.
- Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yoğurtlu sosu için bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine tuz ve nane ekleyerek karıştıralım.
- Kabak kızartmalarımızı naneli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder