13 Eylül 2021 Pazartesi

Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi

 

Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar un

İç harç

  • 2 adet küçük doğranmış sivri biber
  • İsteğe göre küçük doğranmış sucuk
  • İsteğe göre rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı yedi türlü
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Barbekü sosu
  • Ketçap

    Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ılıklaştırılır ve dirin bir kaba boşaltılır.
  • Ardından un hariç diğer malzemeyi bir arada karıştırılır ve un eklenir iyice karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve kapağı kapatılır.
  • Kırk dakika mayalanmaya bırakılır ve kırk dakika sonra bir beze alınır ve açılır barbekü sosu ve ketçap sıkılır.
  • Kaşıkla sürülür harç boşaltılır ve sarılır dilimlenir.
  • Yağlı kağıt üzerinde dizilir.
  • Biraz bastırılır ve yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakİka pişirilir ve alınır sıcak sofraya servis edilir. Afiyet olsun 💯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder